Welkom bij 

BROUWERIJ & STOKERIJ BUUTEGEWEUN

HET IS TIJDELIJK NIET MOGELIJK OM
AAN HUIS/BIJ DE BROUWERIJ 

TE BESTELLEN EN AF TE HALEN.

ONZE BIEREN ZIJN NOG WEL TE KOOP BIJ

DE VERKOOPPUNTEN.

Wil je helpen met het opvijzelen van de woning? Meld je aan via het contactformulier 

Onze kleine nanobrouwerij & stokerij zit gevestigd aan de Zuiddijk te Oude-Tonge. Onze lijn bestaat uit verschillende soorten speciaalbieren. Daarnaast experimenteren wij met smaken en maken we gedurfde recepten wat wij gebruiken voor seizoenbieren of speciale edities.
 

De geschiedenis


 

De eigenaar van de brouwerij is Sjalitha Schop. Met 15 jaar ervaring in de horeca en twee horecadiploma's, (Horeca Ondernemer/Manager en Gastronomie) is het starten van een eigen onderneming een droom die uitkomt. De focus zal liggen op het ondersteunen bij het productieproces, klantencontact, marketing en social media.

Danny Ramdayal is de brouwer die de recepten bedenkt en het bier tot stand brengt.


 

Wij zijn altijd gepassioneerd geweest over eten en drinken. Naast bierbrouwer is Danny een hobbykok/bakker en samen maken we de meest uiteenlopende en uitdagende gerechten. 


 

In 2015 kreeg Danny interesse in bier. Hij wilde een bier drinken dat helemaal naar zijn smaak was, en begon zelf met experimenteren. Kennissen en familieleden werden enthousiast over zijn bier, en er meldden zich bedrijven die het bier wilden verkopen. Zo is het idee ontstaan om daadwerkelijk een onderneming op te starten. We experimenteerden samen met smaken en zo is er een lijn van bieren ontstaan, ieder met een uniek karakter. Hiermee willen we ieder ander net zo laten genieten van ons bier als ­­­dat wij doen!
De lijn bestaat uit 5 bieren; daarnaast maken wij speciale edities die beperkt verkrijgbaar zijn.
Inmiddels hebben wij 16 bieren en één wijn ontwikkeld!

Sinds februari 2021 hebben wij een distilleervergunning gekregen en experimenteren wij wederom! Inmiddels hebben wij de volgende dranken ontwikkeld:

Levenswater (eu de vie/vodka)
Flakkeese Genever
Kofjelikeur 
Kofjelikorette

 

De naam Buutegeweun


 Wij wilden een naam voor de brouwerij die elke flakkeënaar kent , jong of oud. ' Buutegeweun ' is buiten normaal in positieve zin, en vooral fantastisch: dat is wat wij vinden van ons bier!
Niet standaard, maar iets bijzonders. Daarom zijn de type aanduidingen op het etiket slechts een richtlijn.

 

 

  • Facebook Social Icon
  • Facebook Social Icon

©2019 by Brouwerij Buutegeweun. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now