©2019 by Brouwerij Buutegeweun. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon

Welkom bij
BROUWERIJ BUUTEGEWEUN

We hebben Brouwerij Buutegeweun opgericht uit ware liefde voor de gouden, magische drank. Onze bieren worden lokaal geproduceerd in Oude-Tonge  Proost!

Over ons

Ons verhaal

Hallo en wellkom bij Brouwerij Buutegeweun!


Onze kleine brouwerij zit gevestigd aan de Zuiddijk te Oude-Tonge. Wij maken craft beer op traditionele wijze, maar daarnaast experimenteren wij ook met smaken en maken we gedurfde recepten.


De geschiedenis van het brouwkoppel


De eigenaar van de brouwerij is Sjalitha Schop. Met 15 jaar ervaring in de horeca en twee horecadiploma's, (Horeca Ondernemer/Manager en Gastronomie) is het starten van een eigen onderneming een droom die uitkomt.

Danny Ramdayal is de brouwer die de recepten bedenkt en het bier tot stand brengt.


Wij zijn altijd gepassioneerd geweest over eten en drinken. Naast het brouwen van bier is Danny een hobbykok/bakker en samen maken we de meest uiteenlopende en uitdagende gerechten. Dit wordt altijd gecombineerd met een goed glas wijn of een mooi biertje.


Danny is in 2017 begonnen met het brouwen van bier als hobby, omdat hij een biertje wilde ontwikkelen die helemaal naar zijn smaak is en voor hem ' het perfecte biertje'. Toen eenmaal kennissen en familieleden enthousiast werden over zijn bier, en er zich bedrijven meldden die ons bier zouden willen verkopen, is het idee ontstaan om daadwerkelijk een onderneming op te starten. We gingen samen experimenteren met smaken en zo is er een bijzondere lijn van bieren ontstaan, ieder met een uniek karakter. Hiermee willen we ieder ander net zo laten genieten van ons bier als dat wij doen!


De naam Buutegeweun


Danny is geboren en getogen in Sommelsdijk. Sjalitha is opgegroeid in Stad aan't Haringvliet. Wij wilden een naam die elke flakkeenaar kent , jong of oud. ' Buutegeweun ' is buiten normaal in positieve zin; dat is wat wij vinden van ons bier!

Contact opnemen

Zuiddijk 35
3255 LV Oude-Tonge
Nederland

Tel: 06-40792375

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now