• Facebook Social Icon

©2019 by Brouwerij Buutegeweun. 

Welkom bij 

BROUWERIJ BUUTEGEWEUN

Onze kleine brouwerij zit gevestigd aan de Zuiddijk te Oude-Tonge. Onze vaste lijn bestaat uit vijf soorten speciaalbieren, en daarnaast experimenteren wij met smaken en maken we gedurfde recepten wat wij gebruiken voor seizoenbieren of speciale edities.


De opening van Brouwerij Buutegeweun

 

De planning was om onze opening en 1e verkoop te houden op het Ouddorps Bierfestival. Helaas ging dit dankzij Coronavirus niet door en zijn wij inmiddels gestart met particuliere verkoop. Wilt u bier komen afhalen, vraag dan de bestelijst op via brouwerijbuutegeweun@gmail.com. Na bestelling ontvangt u een factuur en betaallink . Na betaling krijgt u een unieke code waarmee u de bierbox bij onze voordeur kunt openen. Coronaproof, en af te halen op tijden wanneer het u uitkomt.

Hopelijk kunnen we toch nog een kleine opening houden op 25 April 2020. Dan organiseren wij bij de World of drinks een bierproeverij. Van 13.00 uur tot 15:00 uur staan wij in de winkel met een stand waar u gratis kunt kennis maken met ons bier. Wilt u al onze bieren proeven, kom dan naar de proeverij van 15.30 uur tot 17.00 uur op de eerste etage. Tijdens een presentatie laten wij u onze bieren proeven onder en genot van een hapje. Reserveren kan  hier

De geschiedenis van het brouwkoppel


 

De eigenaar van de brouwerij is Sjalitha Schop. Met 15 jaar ervaring in de horeca en twee horecadiploma's, (Horeca Ondernemer/Manager en Gastronomie) is het starten van een eigen onderneming een droom die uitkomt. De focus zal liggen op het klantencontact, marketing en social media.

Danny Ramdayal is de brouwer die de recepten bedenkt en het bier tot stand brengt.


 

Wij zijn altijd gepassioneerd geweest over eten en drinken. Naast bierbrouwer is Danny een hobbykok/bakker en samen maken we de meest uiteenlopende en uitdagende gerechten. 


 

In 2015 kreeg Danny interesse in bier. Hij wilde een bier drinken dat helemaal naar zijn smaak was, en begon zelf met experimenteren. Kennissen en familieleden werden enthousiast over zijn bier, en er meldden zich bedrijven die het bier wilden verkopen. Zo is het idee ontstaan om daadwerkelijk een onderneming op te starten. We experimenteerden samen met smaken en zo is er een lijn van bieren ontstaan, ieder met een uniek karakter. Hiermee willen we ieder ander net zo laten genieten van ons bier als ­­­dat wij doen!


 

De naam Buutegeweun


 Wij wilden een naam voor de brouwerij die elke flakkeënaar kent , jong of oud. ' Buutegeweun ' is buiten normaal in positieve zin, en vooral fantastisch: dat is wat wij vinden van ons bier!

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now